mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

En promenad på Furillen

Publicerad 2017-08-15 09:06:32 i Gotland runt,

Jasmina och jag tog en tur till halvön Furillen för en promenad i otroligt vacker natur. Här drevs ett stenkrosseri i ca 70 år fram till 1970 därefter tog militären över ön för sin verksamhet. 

I dag drivs hotellverksamhet i byggnaderna och det är ett coolt och fint ställe med god mat och fina rum.

Naturen är karg och låga förvridna tallar växer i skogen Väggarna är vita av dammig kalk och vi tog oss ner till havet och gick omvartanat på sand, grus och klippstrand! 

Vad kan det här vara? Jasmina undersöker järn cylindern som ser ut som en stor misill!

Troligtvis något mindre dramatiskt!

Efter ca 7 km promenad som tog 1,5 timme för vi va tvungna att stanna och titta på allt det vackra, kom vi tillbaka och satte oss i solnedgången i en betong konstellation som va tillfixad som en trevlig pergola. 

Tacksamma och trötta åkte vitillbaks till Boge och en sen middag.

❤️

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela