mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

En röd dörr

Publicerad 2018-08-08 22:18:08 i Torpet,

(null)

Det roligaste som finns är att pyssla om trädgården, plantera nya växter och planera nya rabatter. Det här sommaren har endast livräddning av befintliga växter varit aktuellt, värmen och saknaden av regn har gjort att växter dött eller står still i utvecklingen.
Dock har värmen gjort att det är perfekt att renovera och underhålla huset, spelar ju ingen roll alls, att vi inte hade någon dörr på en vecka, Vi har inte stängt den på hela sommarn ändå!
Det här inlägget får bli en liten dokumentation över vad som blivit gjort den här sommaren.
Ytterdörren är som sagt, helt renoverad, dock är den skev, får se om den går att "tvinga" i rätt läge genom att ha en kloss i ett hörn. (null)

(null)
Gäststugan dörr, fick sig en upp piffning. Skapade bort lös färg och på med ny. (null)
Och självklart har orangeriets dubbeldörrar även dom fått bli röda. (null)
Ladan har däremot inte fått mycket kärlek i år, men ska försöka hinna med att kitta om fönstrena innan semestern är slut... (null)
Har kittat om/ tagit bort den dåliga kitten på köksföstren och i gröna rummet mot öster. Sååå fruktansvärt tråkigt. Orkar inte ta alla för jag blir så deppig av att hålla på med eländet!  (null)
I dag fick uteköket en  grå ton med hjälp av järnvitriol. (null)
Inte stort men dock något jag gjort i år är lilla miniväxthuset. Tomatplantorna växer ur det så nästa år får jag höja det med en pall till. (null)
Och så klart, uteduschen! Så underbart att bara ta sig en dusch i värmen. Ska försöka göra dungen mer till ett rum nästa år genom att "möblera" där inne med lite fina saker/ blommor.
(null)
Det är värkligen trist att renovera allt som går sönder och blir gammalt av väder och vind. Måste redan nu göra en lista på allt som behöver fixas till nästa år. 
Nu är jag less på det och åker och tar mig ett bad💦

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela