mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Ljuvliga påsk! Vad jag har längtat!

Publicerad 2019-04-23 22:26:23 i Gotland runt, Torpet,

Solen skiner och varenda cell i kroppen splitter av vårlycka!  Efter ett par dagar i trädgården med plantering,framtagning av utemöbler och ett par penséer fick komma ner i en kruka var jag redo för finbesök av min kompis Britta.
Vi gick promenad efter promenad och vi förundrades över allt det vackra naturen erbjuder. 
Hav som glittrar, snäckor i 50 nyanser av blått och trädens knoppar som sakta är på väg att bli gröna saftiga blad. 
Första dagen, en promenad mot st. Olofsholm och kyrkoruinen. (null) 

(null)

(null)
Bubbel och skratt blev det massor av när vi kom tillbaks till torpet. (null)
Nästa dag snickrade jag på lite pinnar på ett par reglar för att ha framför soptunnorna. Ja, jag vet inte om det blev så snyggt men snyggare än att se sopporna i alla fall. (null)
Ny promenad på Sigsarvestrand. Marken fullkomligt exploderade av blåsippor!  (null)
Havet var helt klart, och skiftade i så många olika blå nyanser.
(null)

(null)

(null)
På kvällen fick vi besök av Helena och vi hade en kul kväll med prat om stort och smått.Det blev en sen kväll och vi va trötta när vi åkte till Fårö för långpromenad dag 3! 
(null)
På Gotlands sydligaste del,vid fyren på Fårö, gick vi längs stranden och in bland sandynorna. De blev till under 1700-talet när man skövlade skogen. Man fick plantera både tallar och gräs för att få bukt med sanden som kröp längre och längre inåt land. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vädret var så vackert och trots den långa promenaden orkade vi gå mer och åkte til rauken "Hunden" eller " kaffepannan", kärt barn har många namn. (null)
Det fina Fiskeläget.
(null)
Vår sista dag promenerade vi vid Södra Hällarna med murgröneskogen, stenstranden och vattenfall. (null)

(null)

(null)
På skärtorsdagen varje år, går den stora påskmacshen. I år var närmare 2800 påskkäringar, påskharar och kaniner med och alla som var utklädda fick ett påskägg nere i Almedalen. Alla var så fina och man såg hur det glittrade i barnens ögon!  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Britta åkte vidare och Erik byte av. Mysigt att träffas efter en hel vecka på var sitt håll. 
Påskmiddagen hölls i orangeriet med syster och Kent. Så kul att vissa min henne allt jag planterat och gjort, vi är lika tokiga i växter och Gotland .  (null)
Erik och jag åkte in till Visby sista kvällen och gick på en riktigt mysig fiskrestaurang! Som av en händelse kom vi på att jag hade namnsdag och firade den! (null)
Tack härliga Gotland, mina fina grannar, Britta och Lena och Kent och så klart Erik för en underbar vecka.
❤️

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela