mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Mörkare kvällar, nu är augusti här.

Publicerad 2019-08-08 23:46:51 i Gotland runt, Torpet,

(null)
..Riktigt så mörkt är det inte, hörde ett ljud och gick upp och tittade om någon var där? Men nej var nog bara ett äpplekart som dunsade mot taket. Fick en fin bild klockan fyra på morgonen.

Lite vemodigt är det, Eriks semester börjar ta slut och allt stannar av en aning .
Får med mig E till medeltidsveckan i sagolikt vackra Visby. Så många har ansträngt sig med sina fina kläder, så även jag. Tycker det är kul att vara en del av spelet, även om det bara är en kort stund.  (null) 
Vi satte oss och åt, tittade på människor och vi köpte oss varsit tennarmband. En symbol för vi varit gifta i 10 år. 
(null)
Och titta på de här två, som sitter i en slänt och målar havet och muren, så fina de är!, skulle nästan vilja göra en tavla av dem!  (null)
Vi stack iväg på en sista gemensam cykeltur från Lickershamn mot Lummelunda. Knotiga stigar med många rötter, men utsikten var fantastisk ut över havet med klintar så höga att det pirrar till i magen när man tittar ner.
(null)

(null)

(null)

(null)
En liten "kräftskiva" i all sin enkelhet innan Erik åkte hem till jobb och Stockholm.
(null)
Solen strålade och trots dåliga väderleksrapporter fanns inte ett moln på himmelen. 
Jag var lite duktig på mornarna och jobbade på med att måla husets framsida. E hade skrapat av all lös färg så det gick lätt och hyfsat fort.  (null)
Tog en tur till Mästerby Änge där jag tittade på en föreställning om "Slaget i Mästerby år 1361," där danskarna med Valdemar Attendag  i spetsen stormade in i Gotland med ca 2500 soldater som slogs mot mellan 400-800 gutar vilka var mestadels  bönder som gjorde sitt yttersta för att  rädda sin bygd. Så klart förlorade de och Valdemar drog vidare till Wisby där ytterligare 2000 gutar miste sina liv.
Vi var en stor publik som väntade förväntansfulla.
(null)
Och så började showen med riddare, bågskyttar och hästar. Hela tiden berättades det om historien, spännande och intressant och sann! 
(null)
Bågskyttarna med pilarna vinandes mot fiende.
(null)
Och dansken som kom med hästar och hade ett övertag som de stackars gutarna så klart inte kunde rå på. (null)
På vägen hem blev det en liten shoppingrunda med fina ställen jag inte kunde låta bli i att gå in i. 
En super mysig kuriosabutik "Skogslyckan" låg inte långt därifrån, där hittade jag ett fint  järnfönster som var omgjort till spegel. Den ska jag ha i badrummet!.
(null)
Och så här fint blev den på plats.
(null)
Big Pink i Norrlanda hade utförsäljning och jag kompliterade med ett par glas av den så fantastiskt duktiga glaskonstnären Jennie
(null)
Hennes glas passar så bra i mitt orangeri. 
(null)
Tror det var förra året, min syster och jag hittade ett björnbärssnår under en promenad. I år kunde vi inte gå dit tillsammans för hon jobbar den här veckan och är inte på Gotland. Jag plockade så mycket jag orkade och gjorde ett par burkar björnbärsmarmelad. Nästa vecka har fler bär mognat och då får hon ta med sig hinken och plocka dem. 
(null)
Och så vips har min semester tagit slut, E kommer över till ön för att hämta sin motorcyckel så den får stå inomhus den här vintern. Vi får några mysiga stunder innan hemfärden till Stockholm. 
En lunch på RuteBageri. 
(null)
Och en glass i Lergrav, och en titt på den väldiga Lergravsporten.
(null)

(null)

Tack underbara Gotland för ytterligare  en underbar sommarsemester.



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela