mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Verklighetsflykt! Jag drar till Boge!

Publicerad 2020-03-31 21:42:03 i Torpet,

Jag har nog tänkt att jag inte är rädd för att själv bli sjuk i denna pandemi men när E började hosta på morgonen visste jag inte var jag skulle ta vägen! Ställde mig i balkongdörren och bad honom ta tempen. Sen flydde jag!!  Slängde in packningen i bilen, åkte förbi en affär och bunkrade upp mat så jag skulle klara mig utan att behöva handla på två veckor. Sen hoppade jag på färjan och rymde till min egen plats på jorden! 
Jag främjar av mig en stund från verkligen, tassar runt på tomten och förundras över allt som sakta tittar upp ur jorden och snart kommer exploderas i full blom! Det är så häftigt och jag får aldrig nog. Vårblommor är så söta i all sin enkelhet.
(null)
Det finns ingen stress i kroppen utan jag tar det lugnt, det är skönt då jag vanligtvis jobbar på med allt som behöver fixas då jag vanligtvis bara har ett par dagar och nu hela två veckor. Jag hoppas så att jag får vara frisk så jag riktigt kommer att få njuta av mina dagar här.
Julrosen står i full blom och pärlhyacinten kommer nog att komma upp under min tid här.
(null)
 Jag städar bort alla flugor i orangeriet ( men det kommer väll fler..) och tvättar fönsterna! Jag undrar om jag ska våga flytta in pelargonerna, eller om det är för kallt? Men solen skiner och jag chansar på att det går bra! 
(null)
På kvällen gjorde jag ett draperi i makramé till badrummet. Riktigt kul! Får se om jag hittar på något mer att knyta ihop!  (null) 
Jag har ju oxå blivit det finaste man kan bli! Farmor!!! Man kan nästan inte tro det är sant! Hon är den sötaste lilla flicka man kan tänka sig. Har bara fått se henne en gång, men inte hållit henne än. Men det finns en tid efter Corona och då ska jag hålla henne och krama henne. Jag längtar! Varje dag skickar Charlie en "dagens bild" på henne, och mitt hjärta smälter. Jag hittar en garnaffär i Visby och börjar på en tröja till henne.
(null)
Hittar en gammal gardin som min mormor virkat i en låda. Den hade vi i vårt köksfönstet i Täby kyrkby när jag var barn. Nu tänkte jag att den nog skulle bli fin i sovrummet till de nya gardinerna, så jag klippte itu gardinen och fixade till den lite så den skulle passa! Mysigt när gamla saker får en ny plats!
(null)
Jag tar mina promenader när jag är här så klart, även fast den mesta tiden går åt att vara i trädgården. Gotland har ju ofantligt mycket skatter av bevarade fornminnen. Här är en stor skepsgrav som ligger i Boge som är gjord på bronsåldern.
(null)     
Jag har precis läst en bok av Anders de la Motte, "Våroffer" Det är en spännande deckare där som kretsar kring en ritual på våren där en"bladman" symboliserar, ut med det gamla och in med det nya, som våra valborgsbrassor. Jag undrade om författaren hade hittat på det där om bladman själv och började googla. Nejdå, bladmannen symboliserar återuppståndelse, växtlighet, kretslopp! Alltså inget kristet men jag hittar att det ska finnas en bladman på Lokrumekyrkas portvalv och åker dit. 
Även en fin liten promenad slinga på två km i anslutning gjorde att det var värt bilturen. 
(null)
Det är kul att plantera nya blommor, men det är inte mycket som får plats i de befintliga rabatterna och jag gräver en ny, med den vackra rosen Louise Bugnet som har en mörkt rosa knopp och som utslagen ros blir den bit. Runt har har planterat kantnepetor. Det blir fint om några år...
(null)
En fasan går och pickar på tomten när jag är inomhus, kommer jag ut springer han så sport han kan!!  (null)
Och så är påsken här, och Erik kommer till  Boge. Några fjädrar i körsbärträdet får duga som påskpynt och sen njuter vi i solen, äter sill och njuter av att vara tillsammans igen. Tar promenader vid havet och tycker nog livet är ganska härligt! 
(null)
💛Glad påsk💛

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela