mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Höst,hästar och tryffel på Gotland.

Publicerad 2020-11-18 08:46:02 i Gotland runt,

Mitten av november är det oftast grått och trist väder, dagarna är korta och mörkret kommer tidigt. Då gäller det att sätta guldkant på tillvaron. 
Ingrid och jag begav oss till Gotland och började med ett par dagar på Boge. Vi åkte in till Visby och strosade runt. Så mycket var stängt pga Coronan och vi höll knappt på att hitta någonstans att äta lunch. Tillslut hittade vi ett mysigt ställe där vi åt en så god blomkålssoppa, tänker alltid att jag borde tillaga soppa oftare för det är ju så enkelt och gott!  (null)
(null)
På södra Gotland i Rone, ligger Änggårde, dit vi begav oss till helgen. Vi var bara 4 deltagare och det var skönt att inte vara så många och att vi var ute nästan hela tiden.
(null)
Välkommen till oss!  (null)
Nu var det westernridning på schemat och vi fick lära oss att rida på dessa duktiga hästar innan vi begav oss ut i skog och natur. 
(null)
Sadlarna och grimmorna var så fint smyckade i westernstil och det va inte så mycket remmar och knäppen att hålla reda på!
(null)
Efter en härlig uteritt till havet samlades vi vid stallet för lunch och vila.
(null)
På Gotland hittade man för ca 20 år sedan tryffel, det har så klart funnits betydligt längre än så. De växer i symbios med hassel och ekrötter och man måste ha hundar som är tränade för att hitta dem. Vi gick ut på en härlig promenad med ett gäng hundar som letade fritt. Det gällde att vara uppmärksam när de började gräva så hundarna inte åt upp dem, men det va kul att få vara med och vi hittade riktigt många tryfflar.  (null)

(null)
På kvällen åt vi en superb middag i saloonen med tryffel i allt så klart, lyxigt och gott.
(null)
Vi tackar Lisa med personal för härliga dagar! 
❤️


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela