mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Sommargotlänning

Publicerad 2022-07-30 10:41:54 i Gotland runt, Torpet,

Efter några veckor på denna fantastiska ö, känner jag att detta är min plats i världen där jag mår bäst! Jag njuter av att gå upp på morgonen och göra en kopp kaffe, gå ut i trädgården och titta på fjärilarna och humlorna som surrar i rabatterna. Jag är en sommargotlänning vilket jag är stolt över. Känner som min syster brukar säga " Jag är avundsjuk på mig själv" 🥰
(null)
Jag är själv i dag, Erik har åkt till Stockholm för att ordna med ett par saker och jag sitter i en solstol i min "Piazza" som jag kallar den, inte ofta det händer men i dag har jag ingen annan en mig själv att tänka på så jag unnar mig att inte göra något, det gör jag sen tänker jag, ha ha!  (null)
Jag sitter och reflekterar över den senaste veckan här, så mycket har hänt och så lite! Livet rullar på i fullständig harmoni. Jag fixar lite i trädgården, vi åker på en utflykt, tar ett bad vid någon fantastiskt strand. Vi har varit på fest, träffat vänner och Per ar varit här i ett par veckor och Henke kom i veckan så Erik har njutit över att få varit med sina barn så mycket den här sommaren.  (null)

(null)

(null)
Vi åkte till Visby och gick runt på det vackra kullerstensgatorna, och käkade glass förstås. (null)

(null)

(null)

(null)
Jag träffade Berit och och vi tog en promenad på Bungenäs, (jösses vad dom har byggt mycket där!) Vi pratar om att vara farmor och mormor till vårt fantastiska barnbarn Siri. Vi tar en kaffe och bulle precis vid stranden.  (null)

(null)
Våra underbara vänner Bobben och Birgitta har en traditionell sommarfest varje år.Dom har ett fantastiskt ställe där det stod en gammal ruin i trädgården, den har dom renoverat och satt tak på så nu är det ett perfekt ställe att ha fest på till många människor. Det är så kul att få bli bjudna till dem och de bjuder på så god mat, har så glada och roliga vänner och såklart det bästa av allt! massor av dans till deras Gotlands-popup-band! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)       
Jag har i många år spanat in ett vedeldat badkar, men har av tusen anledningar inte kommit till skott. Så när jag var hon Carimas nyöppnade coola butik vid vår väg 147, hittade jag ett aluminium-badkar och slog till ( i väntan på mitt vedeldade badkar) Det blev riktigt fint i min lilla spa hörna.
(null)
I och med att vi nu nästan är grannar kom Carima över på lite mat och prat. Mysigt! (null)
Även badrummet inne i huset fick sig en liten förändring. Det är så tråkigt med vita möbler från Ikea så jag försökte hitta en färg med en av de gråa nyanserna I golvkaklet att måla med. Inte supernöjd men bättre än förr i alla fall.
(null)
Jag går ut på kvällen och vattnar några blommor. Det blir mörkt medans jag går där med vattenkannan. Det är bara en dag kvar på juli månad och det känns svalt i luften och solen går ner redan vid nio. På någotvis blir jag sorgsen över att tiden går så fort. Många gillar när hösten kommer och luften blir friskare att andas, jag är inte en av dem… Jag älskar solen och allt som spirar och växer under den. Men jag vet, hela augusti är kvar att njuta av. I morgon går solen upp igen och då ska jag njuta av sommardagen ☀️ (null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela