mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Längtar till Gotland

Publicerad 2015-09-24 22:08:55 i Gotland runt, Torpet,

Jag måste skärpa mig! Drömmer mig hela tiden bort till Gotland, funderar på vad jag ska plantera, drömmer om hur mina små växter ska bli stora friska och blommande, oroar mig för hur huset ska klara sig under vintern osv. Har lite svårt att vara här och nu, glädjas för vår nya bostad på stora Essinge och allt som ska fixas här! Ska försöka bättre, så jag mår bra även när jag inte är på Gotland. 
Förra helgen tog vi en sväng över till Gotland. Det va Bogedagen på lördagen och vi åt soppa på bygdegården och pratade med andra som bor i Boge. Härlig stämning och det är kul att ständigt bli förvånad över dessa gotlänningarna som fixar med festligheter hela tiden. 
Jag klappade ett gulligt alpacka djur som jag tidigare bara sett i hagen, så söta! 


Den här helgen va det även Fårönatta, och vi åkte upp och förundrades över alla människor och all aktivitet som va på Fårö. Restauranger, försäljning, aktiviteter och band med dans vid ett skrot ställe (loppis) men det är ändå naturen som tillslut får en att må så bra och njuta. 


Vi va och fikade på ett franskinspirerande fik med inredning i rosa och Edit Piaf sjungandes i bakgrunden 

Väl hemma i Boge fick jag även min skaparlust tillfredställd, plockade nya stenar till en växtbädd som jag murade upp brevid kryddträdgård. I vår ska den fyllas med jord för att sedan plantera sallad i den. 
Är oxå väldigt mallig för min vinranka som jag planterade i maj som har vuxit som en raket och har flera klassar druvor, visserligen väldigt små men ändå, jag har vindruvor! 
Korna betar i hagen brevid tomten och Erik försökte få korna att sjunga muuu i olika stämmor, dom är rätt fina faktiskt, först gillade jag dom verkligen inte men nu börjar jag vänja mig vid deras sällskap. 
Här är Rosa och hennes kompisar som tittar och tittar på allt man gör!! 

Avlutar detta Gotlandsminne med en solhatt som jag tycker är så vacker.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela