mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Vintertid och säga godnatt till Boge

Publicerad 2017-11-01 23:03:22 i Torpet,

Älskade novemberlov! En hel vecka att bara få koppla av och njuta av hösten! Fick med mig E till Gotland över helgen men tyvärr regnade det kopiöst och det blev mer mys inomhus med matlagning och läsning. 

Annas pappa jagar och i år fick jag en fin rådjurssadel av  dem båda. Jag läste lite olika recept men fastnade för ett recept av Per Moberg, väldigt många steg men det blev så gott! E lagade potatisgratäng som han tycker han är bäst på i världen, hi hi.. men den är värkligen god. 

Vi bjöd över Lena, Kent och Filip att dela den fina middagen med och det blev en mysig kväll med min älskade familj.
Tack Anna för rådjuret!❤️

Lycka är att få en helt fantastisk blombukett a la Lena som har gjort mig glad under alla dagarna jag varit på Boge. Den är så fin nu när jag åker hem att den får hänga med hem och fortsätta att glädja mig❤️

Efter regn kommer sol och när jag lämnade E vid färjan bjöd himlen på en solnedgång som var fantastisk. 

Visby va som vanligt den finaste av städer och vi åkte in genom murarna på nästan folktoms gator.

Resten av dagarna städade jag lite i trädgården, eldade allt trädgårdsavfall från sommaren och så skrapade jag mossa från plattorna som jag inte sett att de kommit! Måste tyda på att jag nu haft torpet i många år! Tycker egentligen att det är vackert med mossa men inser att tar man inte bort det växer det för mycket och då är det inte fint längre.

Och så kom då sista dagen på denna säsong... Städa, packa ihop, rulla mattor, tömma kyl och frys, frosta av och tömma varmvattenberedare... 😅 

Och som vanligt blev det stressigt och jag fick nästan panik att jag inte skulle hinna! 
Det sista jag gjorde var att plocka kärleksörten som jag ska göra krans och pryda Davids grav med. 

In med alla grejer i bilen och snabbt iväg för att hinna med färjan! När jag väl närmar mig Visby upptäcker jag att jag glömt att ställa om till vintertid!!! Jag kunde tagit det lugnt! 


De där tiderna gör mig galen, läste i tidningen att det är tal om att avveckla vinter/sommartid, hoppas verkligen det är sant! 
Så i söndags fick dygnet 25 timmar. Då skulle vi ställa om till vintertid, eller normaltid som det egentligen heter. Det innebär att vi får en timme längre sovmorgon, samtidigt som det blir mörkare tidigare på eftermiddagen.
Blä säger jag, så tråkigt med mörkret som kommer omge oss i några månader framöver.

Ja, då får du sova så gott fina llla torp så ses vi til våren!


Godnatt❤️

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela