mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Waterberg Sydafrika Julen 2018

Publicerad 2019-01-05 12:40:08 i Resor,

Jag tycker julen är lite jobbig, då allt för många av de jag har hållit kär ej längre finns med i livet längre. Vi lämnade Sverige och julen, tyvärr även våra barn men hoppas att de stunder vi har de andra dagarna runt jul ska ersätta just denna kravfyllda dag.
Fick dock höra att C låg i sängen med hög feber hela julhelgen och det gjorde mig ledsen för hans skull.❤️
Vi hade en lång resa och mellanlandade både i München och Frankfurt så resan tog ca ett dygn! (null)
Väl framme på ranchen Horizon Horse Back, blev vi väl mottagna av personalen. Vi gick igenom vår ridvana och rutinerna på gården. Vi fick vårt fantastiska rum med utsikt över trädgården och hästarna som gick fritt utanför. (null)
På ranchen fanns 90 hästar så vi fick rida olika hästar på morgon- och eftermiddagsritterna. Alla hästar var helt fantastiskt snälla och trygga.
(null)
Vi hade väldig tur för på vår första tur ut fick vi se giraff, zebror, struts och en massa söta Impala-antiloper.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Efter tre timmars naturupplevelse stannade vi och band hästarna vid några träd, klättrade upp på en klippa där snacks och gin o tonic väntade!  (null)

(null)

(null)
Varje kväll serverades en trerättersmiddag, ute eller inne! En kväll satt vi under trädet med vit duk och ljus som droppade stearin. Gott grillat kött och goda viner. De vackra hästarna gick vid den lilla sjön nedanför. Som att vara i en saga! (null)
Det var väldigt varmt så vi red på morgonen och sent på eftermiddagen, hela tiden nya platser och djur. Vi kom riktigt nära djuren eftersom de inte ser oss som människor när vi sitter på häst.  Kliver vi däremot av blir de rädda och spinger sin väg!  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Och så va det dax för lunch och vi kom fram helt ovetandes till ett stort träd som vi fick veta att en leopard tidigare hade dragit upp sitt byte! E va så klart tvungen att klättra upp i trädet, men kom ner när vi blev bjudna på mat lagad över öppen eld. 
(null)

(null)

(null)

(null)
På juldagen red vi extra tidigt för att hinna gå till kyrkan. En väldigt annorlunda predikan framfördes med bildprojektor och hur mycket sång som helst med text så man kunde hänga med. Efteråt kaffe och kaka för alla besökare.
När vi kom tillbaka till ranchen fick vi alla julklappar av ägaren, både vi gäster och volontärer och personal. E fick en keps och jag ett fint halsband. (null)

(null)

(null)
Efter lunchen var det skönt att ligga och läsa en stund vid poolen, men ibland kunde man få sällskap av en häst! (null)
På juldagen har de som tradition att rida ut på "rävjakt" Hela bygden kom och vi delades in i lag för att leta rätt och försöka ta räven som utgjordes av en duktig ridtjej med vit tröja. Jag lyckades faktiskt fånga henne en av gångerna men det var mer tur än skicklighet. (null)
I och med att vi bara red bland "snälla" gräsätande djur bestämde vi oss för att ta en tur till en park med lejon, elefant och noshörningar. Vi åkte jeep i ett otroligt vackert landskap och såg de mäktiga djuren. (null)

(null)

(null)
Att se Lejonfamiljen, med en hane som läxade upp sina barn för att de va så lata och inte jagade, var en häftig syn. Deras stora tassar hade  stolt gått på sandvägarna, som gjorde att vi kunde spåra dem.
Vi var nog lite lättade att de stackars Impala-antiloperna, som betade i närheten, inte blev uppätna mitt framför ögonen på oss. (null)

(null)

(null)

(null)
Mer afrikansk natur.Så vackert!! Sista bilden ett par flodhästsögon som tittar upp!  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Nästa dag red vi ut på nya äventyr med långa galopper. Jag tycker E har utvecklats så mycket under de här dagarna! Han är verkligen jätteduktig!
(null)
Vi red till en camp där vi skulle övernatta. Vi blev ganska förvånade när vi kom fram till vårt tält med sängar, dusch, och vattentoalett! Alla tält låg en bit från varandra och naturen var fantastisk. Till och med en pool fanns på området! På kvällen åt vi middag som tillagats över öppen eld. (null)
(null)

(null)
På morgonen kom personalen med kaffe och ett varmt fotbad, vi satt och tittade ut över de vackra landskapet. En liten ödla sprang förbi och vi kände oss väldigt priviligierade som får vara med om allt detta. (null)

(null)
På vägen hem fick vi se fler djur som tex vårtsvin, vi red genom en by där en av guiderna vuxit upp. Han berättade om sin farmor som var 98 år som fortfarande klarade sig själv och lagade sin mat över öppen eld trots att de hade el.       (null) 

(null)

(null)

(null)
Den här stackars antilopen såg vi dö, han hade svullen mage och guiderna sa att han skulle bli mat till hyenorna... fy!
(null)
Vi har haft en innehållsrik vecka med massa härliga minnen! Så roligt att få uppleva all vacker natur på en hästrygg. Den röda jorden, den gula solen och alla de underbara hästarna är en sådan upplevelse som fyller en med en stor lyckokänsla!  (null)

(null)
Tack Afrika!


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela