mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Höstfärger,eldar och ljus.

Publicerad 2020-10-29 23:33:00 i Det jag håller kärt❣️, Torpet, stockholm,

I år fick jag med mig Erik till Boge hela höstlovsveckan. Han jobbar ju hemifrån och behöver bara sin dator. Jag fixar med trädgården och det är mysigt att ha kvällarna tillsammans. 
Det var så vackert med alla höstfärger i gult rött och orange. Vi började veckan med en jättebrasa av alla gamla grenar och omkullda träd som blåst omkull i våras. 
(null)
Orangeriet städades och alla pelargoner fick flytta in i huset för vinterförvaring. Dom är egentligen allra vackrast nu, och då ska de plockas bort! Det känns tråkigt...  (null)
Jag planterade om några perenner, klippte vinet så det blir fint till nästa sommar. Erik åkte till golfbanan och var så lycklig över att få spela lite grann nu på hösten. Härligt när var och en gör det man själv tycker bäst om! 
(null)

(null)
Vitlök fick en ny plats. Man ska ju flytta runt sina odlingar för att det ska bli bra grödor.  (null)
En sak som är så mysigt när man är på landet är att man umgås på ett annat sätt, lagar mat tillsammans och spelar spel!! Det är lite trögt att få Erik att gå med på det men när man väll börjat är det kul!  (null)
Vi gick härliga promenader längs havet. Det var upp mot 12 grader och vi njöt verkligen av vår ledighet och naturen runt omkring.  (null)

(null)

(null)     Jag brukar försöka göra något vackert till Davids grav den här veckan, och jag hittade röda nypon som jag tänkte göra ett hjärta av, röda vildäpplen blir vackert att lägga bredvid.
(null)
Mörkret kommer tidigt nu, och jag tände en liten brasa i "fågelbadet" bjöd Erik på en GT vid vår drinkhörna. Så mysigt att sitta och titta in i en liten brasa och titta upp på den mörka himmelen där man ser stjärnorna så tydligt. Hemma är himlen aldrig riktigt mörk av alla lampor som lyser upp. 
(null)
Väl hemma i Stockholm åkte jag till kyrkogården och gjorde fint till David. Nu har det gått 10 år men blundar jag, ser jag honom klart och tydligt le sitt lite sneda leende mot mig, det är en tröst att ingen kan ta alla fina minnen jag har av honom i från mig.
Älskade unge vad jag saknar dig❤️ 
Hjärtat blev fint framför hans sten och min underbara konstnärliga syster har gjort en bukett av det hon hade i trädgården, se bara på de gula rosorna som är gjorda av lönnblad! 
(null)

(null)

(null)
Saknaden efter alla våra nära och kära som inte finns med oss skaver i våra hjärtan,ibland häftigt och riktigt ont ibland bara lite molande  sorgset.... Mamma och pappa som inte fått vara med och uppleva allt som hänt mer än de senaste 20 åren.. , det känns orättvist, och vi saknar er så. 
Alla ljus som lyser på kyrkogården är som själar som aldrig släcks i våra hjärtan. 
(null)
   ❤️

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela