mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Skidsemester i St Anton

Publicerad 2023-02-06 16:43:19 i Resor,

(null)
Som jag längtat att få åka i väg på en resa! Känns som det var väldigt länge sedan vi var iväg och vi behövde få komma i väg och rå oss själva. 
Nu är vi äntligen framme, men tyvärr kom inte Eriks väska samt våra skidor fram och det blev en massa strul med att fylla i blanketter mm. Vi hoppades att våra saker skulle komma fram till eftermiddag efter. På morgonen fick vi gå och handla lite kläder till Erik samt hyra skidor så vi kom upp i backarna. Det blev en ny jacka, lånade byxor av kocken på hotellet, och hyrda skidor. 
(null)
Alltid lite skakigt de första åken men sen njuter man av varje sväng. Jag har aldrig åkt skidor i österrikiska alperna och blev glatt överraskad, så långa fina pistade backar.
Till lunch åt vi charkuterier och en god kryddad soppa på en mysig restaurang, roligt var oxå att man åkte rutschkana ner till toaletten.  (null)

(null)

(null)
Äntligen kom vårt bagage, och vi fick ha våra egna kläder och skidor. Skidsystem är stort så vi valde att åka i Rendl som var härligt långa backar med lite folk i, helt perfekt. Solen sken och på lunchen njöt vi av solens varma strålar.  (null) 
Under veckan var vi nästan i nya skidområden varje dag! Vi var över till lyxiga Lech och åkte där en dag. Jättefina backar och lunchrestaurang mitt bland alptopparna i solen. 
(null)

(null)
Hösta bergstoppen "Valluga" hade så magiskt vackert utsikt att man häpnade. Vi tittade ut över alla bergtoppar! Lite som att vara i himmelen .  Jag var väldigt frusen över att stått i kö till gondolen för länge… Härligt att fått stå på det höga berget men ställer mig inte gärna i den kön igen.
(null)

(null)
Vi hade så vackert väder hela veckan och vi mår så bra, man ser den storslagna naturen, de snöklädda bergen och förundras över vad naturen gör med oss båda. Så lyxigt att få resa och vara ledig ett tag, man läker på något vis! 
(null)

(null)

(null)Var allt bra kan man ju undra? Solen skiner, det finns snö i backarna som är torr och kall och vi har inte ont någonstans! Men vi är väldigt överens om att den österrikiska maten inte är det vi älskar mest… Det är knödlar simmandes i buljong, torr wienerschnitzel  och allmänt tråkig mat. Dock kan dom det där med efterrätter! Vi delade på enorma portioner germenknödel och äppelstrudel, (måste nog hålla igen lite nästa vecka , ha ha!)
(null)Ingen rast ingen ro när man åker skidor med Erik, upp med första liften för att få åka i nypistade  backar! Våra spår skär som ormar genom snön för att senare försvinna av andra åkares skidåkning och senare av snön som faller.  (null)

(null)

(null)

Vi träffade Lennart som är en stor St Anton-fantast. Han och hans vänner klättar uppför bergen med sina skidor för att sen åka ner på de mest orörda delarna av bergen i mjuk fluffig snö. Önskar jag vore så duktig på skidåkning att jag kunde få uppleva även det. 

(null)

Veckan har varit magisk! Ofta är jag ganska nöjd med en veckas skidåkning men nu vill jag bara vara kvar och få åka mer! 

Men när det är slut är det slut. Tacksam för all energi jag fått av dessa härliga dagar. 

(null)

❤️

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela