mitttorp.blogg.se

Sommaren 2013 köpte jag ett litet torp på Gotland som jag känner en stor lycka över att få äga. Jag kommer mest att lägga upp bilder om vad som händer där i form av vad jag planterar och skapar för att få det att sakta växa till min egna lilla skapelse här på jorden. Det finns så mycket att upptäcka och se på Gotland, så även små äventyr finns med här tillsammans med en och annan god vän. Med tiden har även resor och andra minnen jag gärna vill "spara" fått slinka in i bloggen. Ja, som Ni ser är det mer en händelseblogg i mitt liv, än en renodlad trädgårdsblogg, men den som vill läsa är hjärtligt välkommen ändå. Kram Anneli

Kära vännner

Publicerad 2022-08-02 22:22:34 i Gotland runt, Torpet,

Nu har vi haft vårt älskade Boge i 9 år! Det är så pass lång tid att traditioner hunnit bildas. Lars och Lottas besök här på Gotland har blivit en fin tradition som vi som vi tänker tillbaka på och ser fram emot till nästa  år.
I år har de med sin fina dotter Sara som är en klok och rolig tjej som piggar upp våra kanske en aning mossiga åsikter… ja vi har blivit lite äldre, åtminstone några av oss! Ha ha!  (null)
I några dagar ska vi uppleva en liten bit av Gotland även denna sommar tillsammans! Vi brukar alltid hitta på härliga saker tillsammans och vi får se vad vi hittar på det här året! 
Vädret avgör var och vad vi hittar på. I bland är det sol på ena sidan av Gotland och sämre på andra sidan så vi börjar med soliga Tofta och dess härliga strand. Vi hänger vid Surflogiet, äter lunch där och badar i det ljumma vattnet.  (null)

(null)

(null)
Efter en underbar dag på stranden drar vi vidare till Visby och äter middag på muren med utsikt över det glittrande havet. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Efter det blev det konsert i St. Nicolai kyrkoruin med "The real group" Gruppen bildades för 38 år sedan men har bytt medlemmar under åren. Nu är det fem unga fräscha tjejer och killar som endast varit med sedan i januari men såååå bra! 
(null)
Ruinen är så vacker så vi tog lite mer bilder i kyrkan. (null)

(null)
Det blev en härlig första dag tillsammans så nöjda och glada åker vi tillbaka till Boge för god natts sömn. 
Nästa dag drar vi i väg till Lärbro för en frisbee-runda.  (null)
Vi har alla lite olika still och vi har alla tagit detta på på lite olika allvar, men vi lyckas alla komma i mål. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Gissa vem som vann! Stolt som en tupp!  (null)
Dopp i Smöjens kalkbrott efteråt och sen hem för en drink i hörnan (null)
Vi vaknar till ytterligare en varm fin dag och i dag fyller syrrans man Kent 60 år, så vi börjar med en gratulationsång till födelsedagsbarnet!  (null)     Vi packar cyklarna på bilarna och beger oss till Herrvik för en cykeltur på vackra Östergarn. Det blir fina små grusvägar, en och annan stig för att slutligen komma till årets favoritställe, Sysne fiskeläger för en god lunch.   
(null)     

(null)

(null)

(null)
Oj va trötta vi blev efter mat och cyklingen, en lite tupplur i väntan på att snälla Lars fixar kaffe!  (null)
Sen vidare förbi Sandvikens srand  och efterföljande gömda fina stränder som ligger på rad.  (null)

(null)
Framme vi nästa fiskeläge och slutdestination på cykelturen. Vill alltid "bara ha" en sån där mysig fiskebod när vi åker förbi sådana här gemytliga läger. Ser så rofyllt ut när någon sitter med en bok och bara kopplar av. Tänker att det inte finns så mycket mer att göra än just koppla av! Har troligtvis fel! Dom behöver nog oxå täta fönster och laga tak, ha ha! 
(null)

(null)
Vilken dag! Tack! ☀️
Och så kom en sån där dag igen med 32 graders värme! I dag får det bli stranden! Men duktiga som vi är gick vi en runda från Nyhamn till Lummelunda för en kaffe och sen tillbaka, ca 7 km! Bra gjort gänget😅
(null)

(null)

(null)
Efterlängtat bad på Sigsarve strand, så skönt att svalka sig när solens obarmhärtiga strålar steker en. Men rastlösa som vi är blev det en boule-match i sanden. Samma vinnare den här gången… ( Mallgroda!)  (null)

(null)

(null)

(null)
Sista kvällen var det stjärnklart och vi kunde inte låta bli att ta en liten promenad i mörkret. Det finns inte mycket som lyser här på landet men Cementa syns både dag som natt! En liten hutt i Bogevikens fiskestuga och sen hem till sängen.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Tack för en kul vecka kompisar!❤️ 
(null)
🌸






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela